svart
Undervisning

Eva Sidén undervisar i pianospel och interpretation/komposition. Hon är en mycket uppskattad och framstående pedagog för olika stadier, från de mer grundläggande nivåerna i pianospel och musikens hantverk till avancerade studier i interpretation av ny musik, konstnärligt uttryck och repertoarfördjupning.

Förmedlingen av konstnärliga aspekter och profilering av uttryck samt betydelsen av en lust i musicerandet är utmärkande drag i hennes pedagogik. Hon har en omfattande repertoar som spänner från de traditionella verken till ny musik.

Eva Sidén har en lång erfarenhet som pedagog då hon började undervisa redan under gymnasietiden. Sedan dess har hon kontinuerligt haft elever, vid sidan av sin konstnärliga verksamhet.

Förutom huvudsakligen undervisning i studion i Gamla Stan i Stockholm leder Eva Sidén ibland seminarier och workshops för musiker, sångare och skådespelare på olika institutioner och gör pedagogoiska projekt för högskolor och gymnasier.

Några speciella inriktningar är interpretation och repertoarfördjupning i nutida musik och 1900-tal, fransk pianomusik från Debussy till nutid, svensk musik från romantik till nutid, och klassiska verk av Schumann och Beethoven.
 

  
Eva Sidén undervisar
Lektion i studion i Gamla Stan, Stockholm.
Foto: Monalisa Brieditis
noter
 

 

pixel

 

 
Kontakt: Eva Sidén, Storkyrkobrinken 1, 111 28 Stockholm, tel 08-10 68 10, 0739 96 74 49, eva@evasiden.se